Potrivit noii legi promulgate astăzi, toți conducătorii auto pot urma un curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere defensivă. Șoferii beneficiază de deducerea din impozitul pe venit a cheltuielilor pentru un asemenea curs, dacă acele cheltuieli au fost suportate din surse proprii.

În situaţia în care aceste cheltuieli sunt suportate de către angajatori, firmele respective vor beneficia și ele de deduceri din impozitul pe profit sau pe venit.

“Normele privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto în domeniul conducerii auto defensive, normele privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, precum şi procedura de examinare şi formare în domeniul conducerii auto defensive se stabilesc printr-un ordin al Ministerului Transporturilor”, mai arată noua lege.

Evidenţa conducătorilor care au urmat cursuri în domeniul conducerii defensive va fi ținută de către Poliţia Rutieră. Ulterior, anual, va fi evaluată eficiența acestor cursuri prin raportarea lor la numărul de accidente în care au fost implicați absolvenții cursurilor.

Potrivit specialiștilor, condusul defensiv presupune reducerea șanselor ca un șofer să cauzeze sau să fie implicat într-un accident. Printre tehnicile învățate la asemenea cursuri, sunt incluse conducerea în condiții de aderență și vizibilitate scazută, controlul vitezei, menținerea unei distanțe minime față de alte mașini. Acestea vin ca o completare a cunoștințelor din școala de șoferi.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday