Legea a fost votată în parlament în urmă cu o lună de zile. După promulgare, va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Proiectul inițiat de UDMR “creează un avantaj semnificativ atât pentru șoferi, cât și pentru autoritățile locale, întrucât permite conducătorilor să achite amenzile contravenționale într-un cont unic, deschis în scopul încasării acestor amenzi, astfel nefiind necesară trimiterea confirmării plății către agenți constatatori din cadrul organelor de poliție. De asemenea, autoritățile locale sunt scutite de perceperea penalităților”.

Inițiatorul propunerii legislative a explicat că autoritățile locale au avut dificultăți în recuperarea amenzilor, iar atunci când bugetul anual a fost alocat, din cauza sumelor neîncasate, a scăzut semnificativ sprijinul financiar de la bugetul de stat. Prin această propunere legislativă s-a găsit o soluție la această problemă și s-a simplificat procedura achitării amenzilor contravenționale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday