Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), convocat de Klaus Iohannis pentru data de 4 septembrie, deoarece ”nu toți membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare”, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

“Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării a inițiat procedurile pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificând în acest sens și Ministerul Finanțelor Publice în data de 21 august a.c.

Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia.

Întrucât nu toți membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru data de marți, 4 septembrie a.c., ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Secretariatul CSAT a respectat procedurile de lucru ale Consiliului, stabilite prin legea și regulamentul de organizare și funcționare.”, se arată în comunicatul Președinției.

Guvernul i-a cerut miercuri lui Klaus Iohannis convocarea în regim de urgență a CSAT, pentru a aviza propunerile de rectificare bugetară.

Și Premierul Dăncilă a declarat joi, în timpul ședinței de Guvern, că ,,Președintele României nu a găsit deschiderea sau nu a avut timp să convoace CSAT pentru avizarea primei rectificări a bugetului”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday