Site-ul Președinției Germaniei anunță că Frank-Walter Steinmeier va călători pe 4 mai la București, pentru consultări politice cu Klaus Iohannis: ”Accentul va fi pus pe efectele efectele războiului început de Rusia în Ucraina asupra țărilor europene învecinate”. Administrația Prezidențială din România nu a anunțat încă această vizită.

Potrivit biroului de presă al președintelui Steinmeier, acesta dorește să obțină o perspectivă directă asupra situației refugiaților ucraineni, dar și să vorbească cu reprezentanții minorităților germane și evreiești din România.

Astăzi, Steinmeier se află în Slovacia, unde a dat un semnal de susținere a Ucrainei și unde l-a avertizat pe Vladimir Putin să nu subestimeze pregătirea militară defensivă a NATO. 

Oficialul german se află într-un tur în statele NATO de pe flancul de est, ajungând deja Polonia, Letonia și Lituania. Totuși, în urmă cu două săptămâni i-a fost refuzată o vizită la Kiev, după ce a recunoscut că a greșit când a susținut apropierea de Rusia și construcția gazoductului Nord Stream 2.

Surse alternative: Președinția Germaniei, Deutscheland.de

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday