Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, înaintea ședinței cu reprezentanții Guvernului, privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă.

Președintele solicită Guvernului să revină asupra acordului încheiat cu Biserica Ortodoxă de a permite cetățenilor să meargă la biserică. Voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acordului, să găsească o formulă care respectă principiul “stați acasă” și care se încadrează în prevederile stării de urgență”, a adăugat președintele.

Șeful statului a făcut din nou apel la cetățeni să respecte normele de izolare: „Indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun ce spun experții, medicii, Organizația Mondială a Sănătății, ministrul Sănătății – STAȚI ACASĂ, altfel, după sărbători vom avea înmormântări.”

Principalele declarații:

”Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Din păcate, nu avem motiv de relaxare. Avem peste 7.200 de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de decese. Avem de ieri până astăzi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare.

https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/videos/1141739106172277/

Ca să fie foarte, foarte clar ce am spus ieri și poate nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm că cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Intențiile sunt probabil bune, dar nu s-a înțeles bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm.

Explicațiile date au fost prea optimiste. Voi solicita premierului Orban și minstrului de Interne să revină asupra acordului, să găsească o formulă care respectă principiul “stați acasă” și care se încadrează în prevederile stării de urgență.

Indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun ce spun experții, OMS, ministrul Sănătății – STAȚI ACASĂ, altfel, după sărbători vom avea înmormântări.”

Declarațiile președintelui au loc la doar o zi după ce a semnat decretul pentru prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile, dar și după ce ministrul de Interne a anunțat aseară un acord cu Biserica Ortodoxă Română privind măsurile care vor fi luate cu ocazia sărbătorilor pascale.

Reamintim, conform anunțului lui Marcel Vela, Ministerul de Interne va permite deplasarea credincioșilor pentru distribuirea “Paștilor” vineri și sâmbătă, după un program, în locuri special amenajate, în afara bisericilor, ca la magazine. Lumina va fi adusă de către patrulele de polițiști în Noaptea de Înviere.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday