Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) anunță că este neconstituțional orice demers de modificare a Codului civil în sensul de a se permite căsătoria între persoane de același sex, având în vedere decizia 580 din 2016 a Curții Constituționale.

Asztalos Csaba mai precizează că cei care susțin această teză „manipulează”.

„Pentru cei care manipulează!

Este NECONSTITUȚIONAL orice demers de modificare a Codului civil în sensul de a se permite căsătoria între persoane de același sex!

Art. 48 alin. (1) din Constituția României permite doar căsătoria dintre o femei și un bărbat!

Decizia 580 din 2016 a CCR, pct. 42:
“În anul 1991, când Constituția a fost adoptată, căsătoria era privită în România în accepţiunea sa tradițională, de uniune între un bărbat și o femeie. Această idee este susținută de evoluția ulterioară a legislației în materia dreptului familiei din România, precum și de interpretarea sistematică a normelor constituționale de referință. Astfel, art.48 din Constituție definește instituţia căsătoriei în corelație cu protecția copiilor, deopotrivă “din afara căsătoriei” şi “din căsătorie”. Este evidentă, deci, componenta biologică ce a fundamentat concepția legiuitorului constituant în privința căsătoriei, fiind fără îndoială că aceasta a fost privită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, câtă vreme numai dintr-o astfel de uniune, indiferent dacă este în căsătorie sau în afara ei, se pot naște copii.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday