Donald Tusk a adăugat că în caz contrar Polonia ar putea urma exemplul Marii Britanii și să părăsească blocul comunitar, scrie Reuters. Tusk, care a fost prim-ministrul Poloniei din 2007 până în 2014, este un critic puternic al Partidului de Lege și Justiție (PiS) de la Varșovia, care adesea a acuzat Bruxelles-ul în ceea ce privește imigrația, statul de drept și alte probleme.

,,Nu contează pentru mine dacă liderul PiS Jaroslaw Kaczynski intenționează să părăsească UE sau doar inițiază unele procese care duc la acest rezultat. Această problemă este incredibil de gravă, riscul este grav, vreau ca toată lumea să-și revină la normal”, a declarat Tusk în timpul unei vizite la Varșovia.

Reuters notează că Varșovia nu are intenția să organizeze un referendum cu privire la rămânerea în UE, la care s-a alăturat în 2004, dar Comisia Europeană desfășoară o anchetă amplă asupra statului de drept în Polonia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday