Ne confruntăm în acest moment cu o provocare dublă. În primul rând, suntem în mijlocul valului patru. În al doilea rând, suntem expuși unei noi amenințări, noua variantă Omicron”, a declarat Ursula von der Leyen.

De asemenea, președintele Comisiei Europene a subliniat faptul că UE are nevoie de analize zilnice ale restricțiilor de călătorie și implementarea rapidă a dozei booster de vaccin anti-Covid ca mijloc de limitare a accesului în vederea protejării cetățenilor împotriva noii tulpini.

Executivul blocului comunitar a transmis că 27 din statele membre au accelerat ritmul campaniilor de vaccinare anti-Covid, iar până acum 66% din populația Uniunii Europene a primit ambele doze de vaccin.

În urma discuțiilor cu Pfizer, președintele CE a precizat că, în condițiile în care actualele vaccinuri se dovedesc a nu fi îndeajuns de puternice pentru a combate varianta Omicron, compania farmaceutică va avea nevoie de aproximativ 100 de zile pentru a ajusta formula serului anti-Covid. 

Săptămâna trecută, Administrația Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea vaccinului anti-Covid Pfizer pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani, însă cu o concentrație redusă la o treime față de doza folosită pentru adulți. 

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday