”Astăzi am atins o etapă importantă în campania noastră de vaccinare. 70% dintre adulții din UE sunt complet vaccinați. Vreau să mulțumesc multor oameni care au făcut posibilă această mare realizare”, a spus Ursula von der Leyen, care a încurajat populația să continue să se vaccineze.

Anunțul marchează o etapă importantă în strategia de vaccinare a UE după un început lent, dar maschează și diferențe mari între țările UE, unele țări depășind procentul de 70%, în timp ce altele, cu precădere state din est, sunt cu mult în urmă. 

Malta a vaccinat complet peste 90% din populația sa adultă, arată datele centralizate până luni de către Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), în timp ce Irlanda și Portugalia au imunizat peste 80%. În est, Bulgaria a vaccinat complet doar o cincime din populația sa adultă, iar România aproximativ 32% dintre adulți.

Pe 27 iulie, în urmă cu aproximativ o lună, von der Leyen anunța că 70% din populația adultă a primit cel puțin o doză de ser împotriva coronavirusului.

În prezent, conform datelor ECDC, 32,8% dintre adulții români au făcut prima doză, iar 31,9% au făcut și rapelul. În cel mai recent buletin de vaccinare (de luni, 30 august), comitetul român anunțat următorul bilanț:

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday