Uniunea Europeană și-a ținut promisiunea. Ținta de a vaccina cu cel puțin o doză de ser anti-Covid 70% din populația adultă a UE până în luna iulie a fost atinsă astăzi”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Totodată, mai mult de 57% din populația adultă a blocului comunitar a fost imunizată cu schema completă.

Aceste date plasează Europa în topul liderilor mondiali în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid”, a adăugat von der Leyen.

Procentul de 70% din populație vaccinată este considerat o bornă pentru atingerea imunității colective, și a fost asumat de liderii europeni încă de la începutul campaniilor de vaccinare în statele membre, la finalul lunii decembrie 2020.

În condițiile în care OMS și ECDC au precizat, la finalul săptămânii trecute, că varianta Delta a devenit dominantă și la nivelul Europei, președintele Comisiei Europene a relansat apelul la vaccinare, insistând asupra faptului că “tulpina Delta este foarte periculoasă”.

În ceea ce privește vaccinarea anti-Covid în România, până la acest moment, doar 31% din populația adultă a primit cel puțin o doză de vaccin, iar procentul celor cu schemă completă este de 30%, foarte apropiat. Doar Bulgaria a vaccinat mai puțin (18,5% din populația adultă a fost imunizată).

Săptămâna trecută, Institutul român de Sănătate Publică a explicat că, în condițiile în care varianta Delta se răspândește rapid în restul țărilor din Europa, scenariul principal pentru România arată că următorul val epidemic cu tulpina Delta va fi substanțial privind infectările și spitalizările”.

Sursa: Comisia Europeană

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday