Valer Dorneanu precizează că numirea lui Petre Lăzăroiu a fost făcută de fostul președinte Traian Băsescu, pe o perioadă de 9 ani, care expiră în anul 2019. Anterior, Petre Lăzăroiu a mai exercitat această funcție în perioada 16.09.2008 – 8.06.2010, pe un rest de mandat al fostului judecător Petre Ninosu, care decedase: ,,Prevederile art.68 alin.(3) la care ne-am referit stabilesc că, în cazul în care perioada pentru care a fost numit noul judecător este mai mică de 3 ani (cum este cazul în speță), acesta va putea fi numit, la reînnoirea Curții Constituționale, pentru un mandat complet de 9 ani. Acest text este în vigoare și se bucură în continuare de prezumția de constituționalitate”.

Totodată, președintele Curții  menționează că deciziile CCR sunt ,,general obligatorii și vizează toate autoritățile publice, instituțiile publice, toți cetățenii și întreaga societate”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday