Casa Albă a anunțat că cei doi șefi de stat vor discuta telefonic joi, 30 decembrie. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru Reuters că apelul este planificat pentru “joi seara târziu”.

Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Emily Horne, a susținut un briefing de presă în care a anunțat că Biden a vorbit cu lideri din toată Europa despre situația de la granița cu Ucraina, în timp ce oficialii administrației au fost în legătură cu NATO, Uniunea Europeană și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Aceasta a mai precizat că oficialii americani au avut, de asemenea, numeroase consultări cu omologii lor, inclusiv cu cei din țările din flancul estic bilateral și în format B9, precum și cu Ucraina.

Administrația Biden continuă să se angajeze într-o diplomație extinsă cu aliații și partenerii noștri europeni, consultându-se și coordonând o abordare comună ca răspuns la consolidarea militară a Rusiei la granița cu Ucraina”, a spus Horne.

Întrebat marți de jurnaliști dacă se va întâlni cu Putin pe 10 ianuarie, Biden a răspuns “vom vedea”. În acea zi, oficialii americani și ruși urmează să poarte discuții despre securitate. Rusia și NATO au programate discuții pe 12 ianuarie. O întâlnire mai amplă care include Moscova, Washingtonul și alte țări europene urmează să se desfășoare pe 13 ianuarie.

Surse alternative: Casa Albă, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday