Informația a fost transmisă pentru prima dată de publicațiile americane The Washington Post și Financial Times, care citează un oficial american. Acesta nu a precizat însă ce fel de armament a cerut guvernul de la Moscova.

Potrivit Financial Times, alți oficiali americani au precizat că s-au remarcat semne că armata Rusiei începe să epuizeze armamentul din dotare, pe măsură ce războiul se prelungește.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei la Washington, Liu Pengyu, a declarat însă pentru Reuters că nu are cunoștințe despre o astfel de cerere din partea Rusiei.

Situația din Ucraina este într-adevăr îngrijorătoare. Acum trebuie să ne axăm cu prioritate pe prevenirea escaladării situației tensionate“, a mai precizat acesta.

Consilierul SUA pentru securitate națională, Jake Sullivan, a transmis anterior că orice încercare a Chinei de a ajuta Rusia să evite sancțiunile economice aplicate de către Casa Albă și UE va avea consecințe.

Surse alternative: Reuters, The Guardian, Financial Times

Foto: Cammeraydave | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday