Constructorul german Daimler a înștiințat proprietarii cu privire la această problemă printr-o scrisoare, la finalul lunii decembrie. Documentul a fost publicat de site-ul german Bild, iar autenticitatea acestuia a fost confirmată și de către companie, care a refuzat să precizeze numărul exact al mașinilor vizate. În plus, nu a comentat care sunt zonele în care se află cele mai multe astfel de autovehicule.

Totuși, Reuters și mai multe publicații germane precizează că este vorba despre 800 de mii de mașini GLE/GLS, C-Class, E-Class, S-Class, S-Class, E-Class Coupe/Convertible, GLC, CLS și G-Class, produse în intervalul respectiv de timp.

Producătorul a mai informat că înlocuirile ar putea începe la jumătatea acestei luni, iar până când șoferii vor ajunge cu mașinile în service, sunt sfătuiți să conducă “extrem de prudent” și să se folosească cât mai puțin de automobilele respective. În anul 2020, Mercedes a vândut 1,72 milioane de mașini și camioane. Bilanțul pentru 2021 încă nu a fost publicat.

Sursă alternativă: Forbes

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday