Proba de patinaj artistic a Olimpiadei de Iarnă a fost câștigată luni de sportivii ruși*, urmați de echipa SUA – argint, și de cea a Japoniei – bronz. Totuși, ceremonia de acordare a medaliilor nu a mai avut loc. Un sportiv rus a ieșit pozitiv în cadrul testelor pentru consumul unei substanțe interzise, dar care nu influențează abilitățile fizice, au declarat mai mulți oficiali pentru The Guardian și USA Today.

Identitatea patinatorului nu a fost dezvăluită. Oficial, IOC nu a confirmat informații, dar a spus că ceremonia a fost amânată din cauza unor “probleme juridice”. A adăugat faptul că nu pot fi oferite mai multe detalii în acest moment, dar a dat asigurări “că facem totul cu putință pentru a rezolva situația”.

*Din cauza numărului mare de sportivi care au fost prinși dopați, din 2017 Rusia nu mai are dreptul să fie reprezentată oficial în cadrul Jocurilor Olimpice. Totuși, sportivii ruși concurează sub drapel neutru, cu denumirea ROC – Comitetul Olimpic Rus

Surse alternative: The Guardian, USA Today.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday