“Comisia Europeană, în acord cu liderii multor state membre UE, a decis că nu va reînnoi actualele contractele cu unele companii care produc vaccinuri bazate pe vectori virali”, conform unor oficiali din Ministerul italian al Sănătății, citați de Reuters și La Stampa.

Astfel, Uniunea Europeană dorește să se concentreze pe vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager, precum Pfizer și Moderna. 

Comisia Europeană solicită, totodată, clarificări de la compania Johnson & Johnson cu privire la anunțul “complet neașteptat” de a anula livrarea temporară a vaccinurilor anti-Covid către UE. Reamintim, autoritățile sanitare americane analizează dacă există legătură între apariția a șase cazuri de tromboze după vaccinarea cu vaccinul Janssen. În total, în SUA au fost administrate 6,8 milioane de doze din acest vaccin.

Johnson & Johnson ar fi trebuit să-și înceapă livrările în Europa la începutul lunii aprilie, dar a întârziat lansarea din cauza problemelor de producție. Compania americană se angajase să livreze 55 milioane de doze către UE până la sfârșitul lunii iunie și alte 120 de milioane în al treilea trimestru.

Foto: Dreamstime/Pojoslaw

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday