Potrivit unui raport al publicației The Sunday Times, Prințul de Wales ar fi acceptat donația din partea lui Bakr bin Laden, patriarhul familiei saudite, și a fratelui său Shafiq. În vârstă de 73 de ani, succesorul la tronul Regatului Unit al Marii Britanii ar fi avut o întâlnire privată cu Bakr, la reședința sa regală din Londra, pe 30 octombrie 2013, la doi ani după ce Osama bin Laden a fost împușcat de forțele speciale americane într-un complex de lângă Islamabad, Pakistan.

Casa Clarence, care îl reprezintă pe Charles, contestă cu fermitate multe dintre afirmații, spunând că decizia de a accepta donația pentru Fondul de Caritate al Prințului de Wales (PWCF), a fost luată exclusiv de administratorii instituției.

Bakr și Shafiq bin Laden sunt frații vitregi ai lui Osama, rude cu fondatorul Al-Qaeda prin tatăl lor, Mohammed bin Awad bin Laden, un miliardar născut în Yemen. The Guardian precizează că nu există nicio sugestie conform căreia Bakr sau Shafiq bin Laden ar fi sponsorizat sau ar fi fost implicați la rândul lor în acte de terorism.

Sir Ian Cheshire, președintele Fundației Caritabile Prince of Wales, a declarat că: “Donația de la șeicul Bakr bin Laden din 2013 a fost analizată cu atenție de către administratorii PWCF la acea vreme”, iar o sursă apropiată organizației a adăugat că administratorii au ajuns atunci la concluzia că acțiunile unui membru al familiei bin Laden nu ar trebui să păteze reputația întregii familii.

O altă sursă a contestat sugestiile potrivit cărora Charles ar fi intermediat personal afacerea și ar fi fost de acord cu donațiile în ciuda obiecțiilor consilierilor care l-au rugat personal să returneze banii. Raportul publicației britanice vine la o lună după ce s-a speculat că Prințul de Wales ar fi acceptat saci de bani care conțineau milioane de euro în numerar în timpul întâlnirilor cu fostul prim-ministru al Qatarului, șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday