Pe măsură ce guvernul britanic încearcă să permită cât mai multor persoane să călătorească în afara granițelor țării, iar varianta indiană (Delta) a devenit dominantă în țară, autoritățile iau în considerare modificări ale sistemului de culori (verde, galben, roșu) care clasifică statele în funcție de situația epidemiologică.

În ceea ce privește zona galbenă, unde se încadrează și România, oficialii britanici îndeamnă turiștii să evite aceste state. Persoanele care ajung în Regatul Unit din țările care se află în zona galbenă de risc epidemiologic stau 10 zile în carantină, cu posibilitatea reducerii numărului de zile prin efectuarea unui test Covid, după minimum 5 zile. 

Potrivit The Guardian, guvernul ia în considerare relaxarea restricțiilor de tranzit pentru cetățenii care se întorc în Marea Britanie din statele din zona galbenă. Persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare anti-Covid ar putea evita carantina, iar cei inoculați cu o singură doză de vaccin anti-Covid vor respecta măsurile precedente la intrarea în țară, 10 zile de carantină și scurtarea acesteia după 5 zile, în cazul unui test negativ Covid. 

De asemenea, potrivit listei, 50 de state se află în zona roșie (cel mai ridicat risc epidemiologic), și doar câteva se află în zona verde (cel mai scăzut risc epidemiologic). Cei care sosesc din zona verde nu mai trebuie să stea în carantină, spre deosebire de cei care sosesc din țările din zona roșie, care stau 14 zile în carantină, într-un hotel. 

Până la acest moment, Marea Britanie a vaccinat cu schemă completă aproximativ 58% din populație, iar cu o singură doză 80%.

Sursa: The Guardian, UK Gov

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday