În urma unor investigații jurnalistice, Associated Press, Washington Post și ABC News arată că persoane din echipa de campanie electorală de realegere a președintelui Donald Trump au fost cei care au organizat evenimentul din ziua de 6 ianuarie, care a culminat cu asaltul asupra Capitoliului, chiar în ziua în care Congresul certifica victoria lui Joe Biden la scrutinul din noiembrie. În repetate rânduri, reprezentanții echipei care a coordonat campania lui Trump au precizat că nu au fost implicați în organizarea mitingului.

Associated Press (AP) notează că printre persoanele implicate se numără Megan Powers, Caroline Wren, Maggie Mulvaney, Justin Caporale și Tim Unes. Unii dintre ei s-au grăbit să-și ascundă urmele, notează agenția americană de presă.

Oficial, evenimentul a fost organizat de către ”Women for Trump”, care nu a luat parte și la campania electorală desfășurată anul trecut, însă foști coordonatori au ajutat organizația să obțină avizele necesare evenimentul de la începutul acestei luni, scrie AP.

Megan Powers, director de operațiuni al campaniei Trump, a fost unul dintre cei doi manageri de operațiuni al mitingului care s-a transformat într-un asalt asupra Capitoliului. Hannah Salem, care a petrecut trei ani ca asistentă de presă la Casa Albă, a fost al doilea manager de operațiuni al mitingului.

Caroline Wren figurează drept consilier VIP în documentele pentru obținerea avizelor. Evidențele Comisiei Electorale Federale arată că a fost plătită cu 20.000 de dolari de către  echipa de campania a lui Trump, în perioada martie-noiembrie 2020. După ce evenimentul a degenerat, aceasta a șters mai multe postări de pe Twitter legate de protest. 

Maggie Mulvaney, care figurează drept conducător VIP al mitingului, este nepoata fostului șef de cabinet al Casei Albe, Mick Mulvaney. Ea a lucrat ca director al operațiunilor financiare pentru campania Trump, potrivit profilului ei de LinkedIn.

Justin Caporale, fost asistentul principal al primei doamne, Melania Trump, a fost numit manager de proiect a evenimentului. Comisia Electorală Federală arată că Justin a fost pe lista de plată a campaniei Trump pentru cea mai mare parte a anului 2020, alături de Tim Unes, care a supervizat acțiunile care se petreceau pe scena amplasată pe 6 ianuarie.

Într-un răspuns acordat pentru AP și ABC News, campania Trump a precizează că “nu a organizat, nu a operat și nu a finanțat evenimentul” și că niciun membru dintr-o funcție de conducere a campaniei electorale nu a fost implicat, iar, în cazul în care foști angajați au ajutat la organizarea evenimentului, “nu au făcut acest lucru la ordinele lui Trump”.

Surse alternative: ABC News, Business Insider, Associated Press News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday