Berit Reiss-Andersen, președintele Comisiei Nobel, a declarat că cei doi au adus o contribuție crucială în combaterea criminalității, informează BBC. 

Ei au tratat mii de victime ale atacurilor într-un lung război civil care a costat viețile a mii de oameni congolezi, a adăugat președintele.

Aproximativ 331 de persoane și organizații au fost nominalizate anul acesta pentru prestigiosul premiu pentru Pace. Recordul de 376 de candidați a fost stabilit în 2016.

Nadia Murad Basee Taha este o activistă pentru drepturile omului. În septembrie 2016 a fost numită primul Ambasador ONU al Bunăvoinței pentru Demnitatea Supraviețuitorilor Traficului de Ființe Umane. La vârsta de 21 de ani, a fost răpită de Statul Islamic în nordul Irakului, împreună cu mii de alte femei și copii.  Ea a fost ținută ca sclavă și abuzată timp de trei luni până când a reușit să scape și să fugă în Germania. De atunci, a devenit o activistă pentru drepturile omului, aducând în atenția comunității internaționale situația dificilă a comunității yazidi, în special sclavia sexuală a tinerelor yazidi și traficul de femei și copii capturați de Statul Islamic.

Denis Mukwege este un medic ginecolog din Congo.  Este renumit pentru asistența acordată femeilor care au fost abuzate sexual.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday