Comentariile lui Dmitri Medvedev vin la câteva săptămâni după ce președintele Vladimir Putin a avertizat NATO împotriva cultivării unor legături mai strânse cu Ucraina și Georgia, spunând că o astfel de politică era iresponsabilă și că ar avea consecințe pentru alianță, potrivit Reuters.

,,Intrarea Georgiei în NATO ar putea provoca un conflict teribil. Nu înțeleg de ce ar face acest lucru. În ceea ce priveşte decizia recentă a NATO de a-şi reconfirma angajamentul faţă de aderarea Georgiei, ce pot spune? Este o poziţie iresponsabilă şi o ameninţare la adresa păcii” a declarat Medvedev într-un interviu pentru publicația rusească Kommersant.

Amintim că în 2008 forţele militare ruse au pătruns în două regiuni din Georgia care îşi cereau independenţa, Ossetia de Sud şi Abkhazia şi au rămas acolo până în prezent. Moscova declară că acest lucru este în concordanţă cu dorinţele poporului și a reorganizat regiunile ca două state independente.

Reuters notează și că întrebat dacă aderarea la NATO a Georgiei ar putea duce la un conflict din cauza situaţiei celor două regiuni, Medvedev a declarat: ,,Da, bineînţeles, pentru că noi considerăm că Abkhazia şi Ossetia de Sud sunt state independente. Dacă o altă ţară consideră că ele fac parte din teritoriile sale, acest lucru ar putea avea consecinţe grave. Sper ca cei care conduc NATO să aibă destulă înţelepciune şi să nu facă niciun pas în această direcţie”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday