Premierul Ludovic Orban a anunțat că managementul Spitalului Județean Suceava va fi asigurat de o echipă de medici militari. Suceava este cel mai afectat județ de pandemia de coronavirus, unde exista 701 cazuri confirmate. De luni seara, orașul Suceava și opt comune limitrofe au fost plasate în carantină prin Ordonanța Militară nr. 6.

„Am decis ca managementul Spitalului Județean Suceava să fie asigurat de o echipă de medici militari cu experiență, care să aibă capacitatea să pună în funcțiune într-un timp cât mai scurt acest spital. I-am solicitat domnului ministru să fie prezent pentru a face o evaluare a situației, nu numai în privința stării Spitalului, cât și în privința funcționării DSP și, în general, a tuturor structurilor care se ocupă de punerea în practică a planului stabilit”, a declarat Orban.

În această diminineață, ministrul Sănătății s-a deplasat la Suceava unde, la spitatul Județean, în continuare situația este departe de fi rezolvată.

Noua conducere a Spitalului Județean Suceava și-a dat demisia miercuri seară.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday