Șeful Executivului a anunțat după prima ședință a noului guvern că „după consultarea președintelui Klaus Iohannis am decis să trimitem către Comisia Europeană doi candidați pentru funcția de comisar european”.

Orban a precizat că va trimite către președinții celor două Camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audierea în comisiile de specialitate, „fie pentru cei doi candidați fie pentru candidatul care va fi decis de președintele Comisiei Europene”.

Principalele declarații:

Voi fi foarte scurt. După consultarea președintelui Klaus Iohannis am decis să trimitem către Comisia Europeană doi candidați pentru funcția de comisar european. Este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

De asemenea, vă anunț că conform legii voi trimite către președinții celor două Camere solicitarea de a organiza audierea în comisiile de specialitate, fie pentru cei doi candidați fie pentru candidatul care va fi decis de președintele Comisiei Europene.

Vor fi audiați când vor stabili la conducerea Camerelor. Mai am un anunț, două numiri. Domnul Ionel Dancă va ocupa funcția de șef al cancelariei începând de astăzi.

În funcția de secretar general va fi domnul Antonel Tănase, din data de 8 noiembrie când va intra în vigoare decizia de eliberare din funcție a celor care a ocupat această funcție, care și-a prezentat demisia.

Dacă va fi vorba de posibilitatea schimbării portofoliului va exista o discuție, între președintele României, subsemnatul și Ursula von der Leyen.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday