Trupele ruse s-au mobilizat deja în regiunea de est a Ucrainei, pe care Rusia a recunoscut-o acum ca fiind “independentă”, potrivit prim-ministrului Letoniei, țară membră NATO, și a unor surse familiare cu cele mai recente evaluări ale serviciilor de informații americane.

Conform informațiilor pe care le dețin, Putin mută trupe suplimentare și tancuri în teritoriile ocupate din Donbass”, a declarat Arturs Krišjānis Kariņš pentru CNN. “După orice definiție, aceasta este o trecere a unui teritoriu suveran într-o țară vecină”.

Întrebat dacă se referă precis la trupe rusești suplimentare de la momentul în care Moscova a recunoscut autonomia celor două regiuni separatiste Donețk și Luhansk la începutul acestei săptămâni, Kariņš a răspuns: “Da, asta este exact ceea ce observăm”.

Alte două surse familiare cu serviciile de informații americane au confirmat pentru CNN că trupe ruse suplimentare au trecut, într-adevăr, granița în regiunea Donbass, după anunțul președintelui rus Vladimir Putin. 

Potrivit unui înalt oficial american, Rusia a desfășurat una sau două așa-numite grupuri tactice de batalion, principala formațiune de luptă a Rusiei, fiecare dintre acestea cuprinzând în medie aproximativ 800 de militari.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday