Giuseppe Conte, numit după o lungă criză politică în Italia, a mai cerut în primul său discurs în fața Parlamentului și redistribuirea obligatorie a refugiaților din Uniunea Europeană: ,,Vom cere cu fermitate ca regula Dublin să fie modificată pentru a obţine o distribuire corectă a responsabilităţilor şi pentru a ajunge la un sistem automat şi obligatoriu de primire a refugiaţilor”.

Totodată, Conte a vorbit și despre măsurile economice. Unul dintre obiectivele guvernului său va fi reducerea datoriei publice, dar nu prin măsuri de austeritate. ,,Politica fiscală și a cheltuielilor publice ar trebui să fie orientată spre atingerea obiectivelor stabilite pentru o creștere stabilă și durabilă”, a mai spus premierului potrivit Reuters.

Regula Dublin la care a făcut referire Giuseppe Conte spune că refugiații care caută azil trebuie să îşi depună cererile în prima ţară din UE în care au ajuns.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday