La finalul ședinței de guvern, prim-ministrul a anunțat aprobarea stării de alertă pentru încă 30 de zile și restricționarea circulației după ora 22.00. De asemenea a prezentat câteva concluzii ale controlului efectuat de Corpul de Control al premierului după incendiul de la institutul Matei Balș, în urma căruia spune că va sesiza DNA în legătură cu asigurarea serviciilor de protecție la incendiu cu o firmă care nu îndeplinea cerințele.

Principalele declarații ale premierului Florin Cîțu:

 • A fost aprobat proiectul de OUG pentru IMM Factor, de un miliard de lei, dar și OUG pentru AgroInvest, pe modelul IMM Invest, dar pentru fermieri.
 • A fost aprobat proiectul de lege care ratifică proiectul de cooperare cu SUA pentru reactoarele de la Cernavodă.
 • Au mai fost aprobate și numiri de prefecți. Mâine va depune jurământul cel de la București.
 • A fost aprobată prelungirea stării de alertă. Circulația pe timpul nopții se reduce de la ora 22, în rest măsurile sunt aceleași.
 • Nu am fost consultat de ministrul Sănătății înainte de a fi publicate datele despre vaccinare. Nu văd o problemă. Dorința mea a fost să fim transparenți, să prezentăm datele despre vaccinare, și ați văzut în conferințele din fiecare marți despre campania de vaccinare.
 • Nu mi s-a solicitat, nici din partea președintelui, nici a PNL demiterea ministrului Sănătății. Evaluarea se face pe baza obiectivelor și implementării programului de vaccinare, dar și reacțiilor la situații de criză
 • Despre investigația Recorder: Trebuie să întrebați Ministerul Sănătății, dacă datele respective spun mai multe decât ar trebui. Ori este o speculație, ori… această informație trebuie să o cereți de la Ministerul Sănătății.
 • Raportul Incendiului de la Matei Balș: Am aici o notă de informare. A funcționat fără autorizare la incendiu, pereții nu erau rezistenți la foc, în interior nu sunt dispozitive de avertizare. Sunt mai multe lucruri pe care colegii mei de la Corpul de control le-au semnalat. O sesizare se face către DNA și este vorba de asigurarea serviciilor în domeniul intervențiilor în situații de urgență cu o firmă ce nu era avizată de IGSU și nu era organizată pentru a putea asigura cerințele obligatorii într-o unitate spitalicească cu un număr de 640 de paturi. Mai este și existența în pavilioane a aparaturii electrice neautorizate. Am așteptat Ministerul Sănătății să vină cu propriile rapoarte, nu a venit încă, de aceea am făcut public raportul Corpului de Control.
 • Nu știu dacă Ministerul Sănătății are sau nu acces la platforma unde se publică datele defalcate despre vaccinare.
 • Vreau să verificăm dacă la Timișoara s-a redus numărul de paturi la ATI sau nu. Ar fi foarte grav dacă ar fi adevărat.
 • Avem o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape un milion de români în plus, în aprilie 2 milioane în plus. Depinde doar de noi să rămână acele condiții din iarnă, din păcate nu toți au înțeles.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday