Prezent la o ședință a Primăriei Cluj-Napoca, premierul Florin Cîțu a reacționat la declarațiile făcute în cursul dimineții de Vlad Voiculescu, ministrul demis al Sănătății.

Principalele declarații:

  • Îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliția funcționează. Nu a fost nicio problemă în ședința de guvern de ieri. Guvernul funcționează bine și acest lucru se vede în cifre, în creșterea economică, în veniturile la buget, în creșterea investițiilor și în încrederea instituțiilor și investitorilor internaționali.
  • Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății dacă știe despre eventuale erori de raportare ale deceselor din spitale. Îi cer public să ne prezinte în ședința de guvern situația. În nicio ședință de guvern nu au fost prezentate informări care să arate ceva despre asta.
  • Eu am fost transparent în ședința de luni a coaliției și au fost de acord cei trei șefi de partid, ca în ceea ce privește membrii cabinetului, demiterea este un atribut constituțional al premierului. 
  • Referitor la faptul că Voiculescu a acuzat folosirea în scop politic a incendiilor, îi cer public lui Dan Barna să prezinte un raport în ședința de guvern, dacă acest lucru este adevărat.
  • Am propus imediat după revocarea domnului Voiculescu și un ministru interimar. Pentru că a fost refuzată această responsabilitate mi-am asumat-o eu. Locul ministrului rămâne la partenerii noștri de coaliție. Protocolul spune clar ce așteptări avem de la fiecare ministru. Eu aștept trei lucruri de la un ministru – fără compromisuri și conflict de interese, fără probleme penale și profesionalism. În funcție de asta voi accepta sau nu următoarea propunere

Declarațiile lui Florin Cîțu au fost făcute în contextul în care, în această dimineață, fostul ministru al Sănătății a acuzat că “premierul Cîțu s-a transformat în primul epidemiolog al țării, vorbind despre lucruri pe care nu le știa și nu le-a discutat cu experții de la minister”. 

Totodată, Vlad Voiculescu a sugerat că numărul real al deceselor de coronavirus nu este corect raportat: “Îl rog pe prim-ministru să revadă metodologia făcută sub conducerea PNL, cu privire la raportarea deceselor din spitalele Covid-19.”

Este cunoscut faptul că între cei doi au existat, de-a lungul ultimelor luni, numeroase tensiuni.

Știre în curs de actualizare…

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday