Administrația Prezidențială anunță într-un comunicat că președintele Iohannis a semnat decretul de desemnare lui Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al Sănătății, interimar. La scurt timp după semnarea decretului, premierul Florin Cîțu a susținut o scurtă declarație de presă.

Principalele declarații:

”O dată cu propunerea de revocare a domnului Vlad Voiculescu am trimis propunerea ca domnul Dan Barna să preia interimatul. Apoi, deoarece a refuzat am trimis o propunere în persoana mea. 

Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, mâine voi avea o întâlnire online cu directorii DSP și de spitale Covid. Rămâne o prioritate să asigurăm paturile ATI Covid. 

Tot mâine avem ședință de guvern. Sunt multe acte importante care trebuie aprobate, nu suportă amânare”.

Decretul șefului statului vine la câteva ore după ce Florin Cîțu a anunțat că i-a demis din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat Andreea Moldovan, fapt ceea ce a stârnit nemulțumiri în rândul Alianței USR-PLUS. Dan Barna, co-președintele USR-PLUS a anunțat Alianța nu îl mai susține pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru: ”Demiterea lui Vlad Voiculescu este o decizie imatură, care ridică semne de întrebare asupra capacității lui Cîțu de a conduce cabinetul”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday