Premierul demis Ludovic Orban, la scurt timp după ce moțiunea de cenzură a trecut, că guvernul cade în picioare. „Suntem mândrii de ce am făcut în trei luni. Suntem mândrii de faptul că într-o perioadă scurtă am reușit să mai reparăm din stricăciunile PSD, că am refăcut credibilitatea țării”, a declarat șeful PNL.

Principalele declarații:

„Un parlament dominat de forțe retrograde, așa cum i-am numit: făcuți din pixul lui Dragnea. Au călcat în picioare interesele țării. Au decis azi căderea guvernului pe care îl conduc. Cădem în picioare. Suntem mândrii de faptul că într-o perioadă scurtă am reușit să mai reparăm din stricăciunile PSD, că am refăcut credibilitatea țării.

Suntem mândrii că am refăcut încrederea mediului de afaceri și a investitorilor. Aduc aminte de câteva lucruri: abrogarea recursului compensator, rectificarea care a salvat bugetul, eliminarea supraaccizei la carburant. Cum ne-am angajat și în programul de guvernare, am adoptat bugetul la timp, deși PNL reprezintă în Parlament puțin peste 20%.

În ciuda minciunilor gogonate ale PSD, am aplicat creșterea salariilor, a pensiilor, a alocațiilor, indexate după rata inflației.

Am căzut astăzi pentru că am avut curajul de a ne asuma răspunderea pe un proiect care ar fi adâncit și mai mult democrația. S-au adunat toate forțele conservatoare și nedemocratice împotriva noastră. În viitorul apropiat, românii vor avea din nou puterea să decidă, cum au avut puterea și la alegerile de anul trecut”.