Premierul demis Ludovic Orban, la scurt timp după ce moțiunea de cenzură a trecut, că guvernul cade în picioare. „Suntem mândrii de ce am făcut în trei luni. Suntem mândrii de faptul că într-o perioadă scurtă am reușit să mai reparăm din stricăciunile PSD, că am refăcut credibilitatea țării”, a declarat șeful PNL.

Principalele declarații:

„Un parlament dominat de forțe retrograde, așa cum i-am numit: făcuți din pixul lui Dragnea. Au călcat în picioare interesele țării. Au decis azi căderea guvernului pe care îl conduc. Cădem în picioare. Suntem mândrii de faptul că într-o perioadă scurtă am reușit să mai reparăm din stricăciunile PSD, că am refăcut credibilitatea țării.

Suntem mândrii că am refăcut încrederea mediului de afaceri și a investitorilor. Aduc aminte de câteva lucruri: abrogarea recursului compensator, rectificarea care a salvat bugetul, eliminarea supraaccizei la carburant. Cum ne-am angajat și în programul de guvernare, am adoptat bugetul la timp, deși PNL reprezintă în Parlament puțin peste 20%.

În ciuda minciunilor gogonate ale PSD, am aplicat creșterea salariilor, a pensiilor, a alocațiilor, indexate după rata inflației.

Am căzut astăzi pentru că am avut curajul de a ne asuma răspunderea pe un proiect care ar fi adâncit și mai mult democrația. S-au adunat toate forțele conservatoare și nedemocratice împotriva noastră. În viitorul apropiat, românii vor avea din nou puterea să decidă, cum au avut puterea și la alegerile de anul trecut”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday