Premierul Viorica Dăncilă a comentat, la Antena 3, afirmația premierului Finlandei, care a spus că țara sa este dispusă să preia președinția Consiliului UE mai repede, pe fondul tensiunilor de la București. Viorica Dăncilă consideră că „este de așteptat ca în urma afirmațiilor făcute de președintele Klaus Iohannis să avem efecte de genul acesta”.

Dăncilă a arătat că România este pregătită să preia președinția Consiliului UE și să Guvernul este bine pregătit, lucru care „este știut chiar și de președintele Klaus Iohannis, pentru că noi avem un comitet interministerial pentru președinția Consiliului UE, la care au participat și reprezentanții Administrației Prezidențiale”.

Am avut întâlnire cu domnul președinte Iohannis pentru a-i explica stadiul pregătirilor președinției. Chiar secretarul general al Comisiei Europene a spus că România este pregătită pentru a prelua președinția rotativă.”, a afirmat Dăncilă.

„Este finalizat întreg programul efectiv de acțiuni. În mandatul României vor fi peste o mie de acțiuni formale și informale care vor avea loc la Bruxelles, Luxemburg, deci în medie vor fi șapte întâlniri sau discuții în fiecare zi a exercitării de către România a președinției Consiliului UE. Vom avea o multitudine de elemente formale și informale organizate în România.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday