La începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va adopta astăzi o ordonanță de urgență pentru a majora alocațiile copiilor, începând cu 1 martie 2019. Astfel, copiii cu vârsta până în doi ani și cei cu dizabilități vor primi 300 de lei lunar, iar copiii cu vârsta între doi și 18 ani vor primii 150 de lei lunar.

Săptămâna trecută, Parlamentul a votat majorarea alocațiilor copiilor.

Principalele declarații ale premierului: 

„Voi înainte în cel mai scurt timp alte două propuneri pentru cele două portofolii ministru libere.  Nu mai avem timp de pierdut. Avem nevoie de coordonarea unor miniștri titulari. 

Sper că domnul președinte va promulga cât mai rapid bugetul, în care am prevăzut majorarea alocațiilor pentru copii, de la 1 martie. Adoptam astăzi ordonanță care ne va permite acest lucru (majorarea alocațiilor). Începând cu 1 martie, copiii de până la 2 ani vor primii 300 de lei lunar. Tot de la 1 martie, copiii cu vârstă între doi și 18 ani vor primi 150 de lei”. 

Așa cum am spus și mai devreme, avem asigurate în buget sumele necesare pentru toate aceste măsuri. Îmi exprim speranța că președintele va depăși jocul politic și o va promulga legea bugetului. Avem pe ordinea de zi un proiect de act normativ prin care se creează cadrul pentru a selecta un procuror european”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday