Viorica Dăncilă a vorbit, la începutul ședinței de guvern, despre execuția bugetară pe primele nouă luni. Premierul apreciat că investițiile au crescut cu 25,7% față de anul trecut, la 15,2 miliarde de lei. Dăncilă a mai precizat că „execuția bugetară reflectă creșterile de salarii din educație și sănătate și creșterea pensiilor” și a asigurat că Guvernul se va încadra în ținta de deficit bugetar, de 3% din PIB. Totuși, premierul nu a făcut nicio referire la faptul că deficitul bugetar, după nouă luni, s-a dublat față de anul trecut și a ajuns la 16,8 miliarde, conform datelor publicate marți de Ministerul de Finanțe.

Principalele declarații:

„Execuția bugetară pe primele 9 luni arată atenția acordată investițiilor și onorării angajamentelor Guvernelor.
Investițiile au însumat 15, 2 mld de lei, cu 25,7% mai mari față de anul trecut. Au intrat în economie 9,4 mld lei din fonduri europene, o creștere cu 20% față de anul trecut. Execuția bugetară reflectă creșterile de salarii din educație și sănătate și creșterea pensiilor. Suntem responsabili cu finanțele publice, ne încadrăm în țintă de deficit de 3% din PIB”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday