Premierul Dăncilă a anunțat, miercuri după amiază, că a decis să nominalizeze membri al ALDE pentru portofoliile rămasă libere după retragerea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu de la guvernare.

Premierul îi propune pe Grațiela Gavrilescu la Mediu, pe Ion Cupă la Energie și pe Ștefan Băișanu la ministerul pentru Relația cu Parlamentul, pentru ocuparea portofoliilor rămase libere în Guvern, după demisia miniștrilor ALDE și refuzul președintelui Iohannis de a valida alte propuneri înaintate de Dăncilă.

Totodată, prim-ministrul a anunțat propunerile și pentru celelalte minister vacante: Interne – Dan Chirilă, Educație – Camelia Gavrilă, viceprim-ministru – Dan Matei.

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă: 

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante. Am aprecieri pentru membri ALDE care au înțeles nevoia de stabilitate și au ales să respecte votul din 2016. E important să continuăm guvernarea, pentru a oferi stabilitate și să consolidăm imaginea țării în plan extern.

https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/701191397026358/

Voi transmite următoarele propuneri de miniștri: Interne – Dan Chirilă, Educație – Camelia Gavrilă, viceprim-ministru – Dan Matei.

Trebuie să acționăm ca oamenii să își primească salariile, pensiile, să încurajăm proiectele așteptate de români. Voi trimite cele șase propuneri către Cotroceni.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat în această dimineață desființarea grupului ALDE din Senat și excluderea lui Teodor Meleșcanu din partid. Spunea că va fi înființat un grup mixt în Senat cu Pro România. Ulterior acestui anunț, mai mulți parlamentari din ALDE au început negocieri cu PSD pentru a fi numiți miniștri pe posturile rămase vacante. Tăriceanu a declarat că cei care vor accepta funcțiile vor fi excluși la rândul lor din partid.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday