Premierul Dăncilă a declarat la începutul ședinței de Guvern că Executivul va adopta o ordonanță de urgență pentru buna desfășurare a referendumului, dar că actul normativ stabilește doar detalii tehnice pentru buna desfășurare și că nu conține nicio modificare de limitare a vreunui drept.

Principalele declarații ale premierului:

„Un eveniment important pentru țara noastră, care deține președenția, cât și pentru viitorul UE. Îi solicit domnului președinte să ceară la Sibiu aderarea noastră la Spațiul Schengen. În rezultatele acestui summit trebuie să se regăsească și interesul românilor.

Vom adopta azi hotărârile pentru buna desfășurare a celor două scrutine din 26 mai. Am observat că au existat numeroase discuții în spațiul public. Este încă o dovadă că dezinformarea din partea opoziției funcționează și că unii aleg minciuna în locul adevărului. Actul normativ pe care îl adoptăm azi stabilește detaliile tehnice care să asigure buna desfășurare. Actul normativ nu conține nicio modificare de limitare a vreunui drept.

Ministerele au dat aviz pe stabilirea măsurilor, iar actul normativ nu conține niciun fel de modificare legată de îngrădirea unui drept.

Un alt document de pe agenda de azi e programul de convergență, ca o componentă a semestrului european, element principal pentru strategia Euro 2020”.

Reamintim că Viorica Dăncilă a spus încă de miercuri că în ședința de Guvern va fi adoptată OUG pentru modificarea legislației electorale, care crește pragul de prezență la referendum, însă a menționat că nu cunoaște forma finală a actului.

Ulterior, Autoritatea Electorală Permanentă, cea care a inițiat ordonanța, a renunțat la prevederea care îi interzicea lui Iohannis să facă campanie, dar a păstrat însă prevederea cu cvorumul majorat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday