Premierul Dăncilă a anunțat că Executivul va adopta ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Fiscal în ședința de guvern de astăzi, dacă va avea avizul Comitetului Economic și Social.

Viorica Dăncilă a anunțat o modificare în ceea ce privește Pilonul II de pensii, în sensul în care românii nu își vor putea retrage banii (cum era anunțat inițial), ci vor putea transfera banii fie în Pilonul I, adică la pensia de stat, fie către Pilonul III, o pensie privată facultativă pe care o pot alege.

Pilonul de pensii este în cadrul acestei ordonanțe. Sunt mai multe aspecte. Părerea noastră este ca banii să meargă în Pilonul I sau III, astfel încât persoana să nu rămână fără protecție”, a spus aceasta.

Principalele declarații:

Dacă vom avea această discuție în cadrul Comitetului, adoptăm această OUG. Tot ceea ce am făcut și toate punctele din OUG sunt pentru cetățeni. Știu că există o rezistență. Aduceți-vă aminte de trecerea contribuțiilor. Am văzut că această decizie a fost bună. Cred că aceste măsuri vor aduce beneficii cetățenilor.

Am să iau un singur exemplu, cel referitor la bănci. Pe mine mă interesează ca cetățenii care au făcut împrumuturi să nu mai aibă dobânzi atât de mari.

Nu este vorba de noi taxe, ci de măsuri de sprijin pentru cetățeni. Nu am fost contactată de la Președinție. Dacă va veni domnul Iohannis, vom discuta în prezența dumnealui tot ce ține de apărare, rămânând ca Guvernul să discute ce ține de Guvern”.

Întrebată despre o eventuală OUG pe amnistie și grațiere, Viorica Dăncilă a răspuns: Nu am văzut, nu am pe masă un asemenea document. Vreau să văd și eu ce scrie în ea. De ce mă puneți să dau explicații acum? Eu v-am spus că nu am pe masă așa ceva.

România este pregătită să preia președinția Consiliului UE, iar moțiunea nu are nicio legătură, decât dacă ar cădea Guvernul. Președinția înseamnă să închizi cât mai multe dosare aflate în programul președinției, să răspunzi provocărilor. Să fii pregătit. România este foarte pregătită, și nu o spun eu.

(Despre ancheta demarată de ASF) Vom vedea ce problemă au ridicat și vom avea un răspuns.

Au fost consultări pe ordonanță. Pilonul II de pensii este în cadrul acestei ordonanțe. Sunt mai multe aspecte. Părerea noastră este că acești 2% să meargă în Pilonul I sau III, astfel încât persoana să nu rămână fără protecție.

(De ce nu pot să rămână la pilonul II?) Avem o argumentare, o să iasă ministrul Muncii să vă spună”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday