Declarațiile premierului Nicolae Ciucă au avut loc după ce, aseară, s-au format cozi la benzinării, pe fondul speculațiilor că prețul carburanților va crește foarte mult. Prețurile la unele benzinării s-au apropiat astăzi chiar și de 9 lei/litru. Miercuri seara, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că informațiile privind posibila creștere bruscă a prețurilor la carburanți până la 11 lei în perioada următoare sunt false.

Principalele declarații:

  • Statul Român are obligația de a-și proteja cetățenii, economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia rusă în Ucraina. Nu vom permite să se profite de situație din lăcomie, pentru a fi destabilizată economia și viața cetățenilor. Instituțiile abilitate vor fi ferme și vor da sancțiuni aspre celor care încalcă legea.
  • ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigații pentru a stopa orice practici ilegale, abuzive, fără justificare reală economică. Vor fi verificate toate companiile petroliere din România. Am cerut cele mai severe sancțiuni pentru cei ce generează instabilitate. Vom folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetățenii și mediul de afaceri.
  • Orice tentativă de a destabiliza echilibrul economic va fi pedepsită prin intervenția statului român.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday