Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, înaintea începerii ședinței de Guvern, că vaccinarea medicilor de familie transmite pacienților un mesaj de încredere în știință. Autoritățile reglementează amplificarea rolului pe care aceștia îl au în noul plan realizat de Ministerul Sănătății pentru combaterea valului V, prin extinderea capacității de testare și aplicarea tratamentului pacienților cu forme ușoare ale bolii în cabinetele medicilor de familie.

Un aspect foarte important a fost acela că am aflat ca 90% dintre medicii de familie sunt vaccinați. Consider ca este demn de subliniat faptul că acesta poate fi considerat cel mai elocvent exemplu de încredere în stiință pe care cei care desfășoară această activitate îl dau celor care au nevoie de asistență medicală. Pe acest pilon urmărim amplificarea rolului pe care dumnealor îl au în noul plan realizat de colegii de la Ministerul Sănătății și considerăm că implicarea lor în testarea pacienților și aplicarea tratamentului persoanelor cu forme ușoare ale bolii constituie măsuri pentru a putea face față valului cinci al pandemiei. Vom asigura resursele necesare pentru ca sistemul sanitar să facă față pandemiei”, a declarat Ciucă.

Ieri, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că a fost aprobată o ordonanță de urgență care permite medicilor de familie să facă teste rapide antigen la nivelul cabinetelor de medicină de familie, prin decontarea costurilor de către Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate. Astfel, pacienții cu simptome Covid nu vor plăti testarea la medicii de familie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday