Până la acest moment, dozele de vaccin anti-Covid nu au fost încă cumpărate, sunt doar comenzi. Numărul de doze ce urmează să fie cumpărate este încă în discuție. S-ar putea să fie nevoie și de a treia doză, așa că numărul de doze este rezultatul unor calcule în acest sens. Așa arată direcția în care merg discuțiile. Specialiștii se îndreaptă spre acest lucru, ei ne vor spune că trebuie administrată“, a declarat Florin Cîțu.

Referitor la a treia doză de vaccin, în schimb, Valeriu Gheorghiță declara în urmă cu două săptămâni că aceasta nu face parte din strategia națională de vaccinare, precizând că aceasta vizeză doar creșterea numărului de persoane inoculate.

În ceea ce privește o nouă etapă de relaxare a măsurilor anti-epidemice, premierul spune că acestea vor fi anunțate la 1 august și vizează numărul de persoane care pot participa la evenimentele din aer liber. Precizeză că ora limită pentru închiderea localurilor va rămâne totuși ora 02:00. Referitor la purtarea măștii, premierul spune că aceasta va rămâne deocamdată obligatorie la interior.

“O să avem relaxări, nu restricții. Nu sunt foarte multe, după cum arată situația, mergem cu ce avem. Eu zic că ne aflăm încă într-o situație foarte bună. Monitorizăm în continuare, condițiile de intrare în țară nu se vor modifica, deși există cerei în acest sens. Singura pregătire pentru valul patru este vaccinarea“, a adăugat acesta.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday