Principalele declarații ale premierului Cîțu:

 • Am cerut ministerelor avizatoare să vină cu punctul de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii privind legea salarizării. Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării. Nu cred că în această formă vor mai exista sporuri, poate foarte rar. Mai sunt nouă ministere care trimit săptămâna viitoare foile de evaluare.
 • Am prezentat decizia care va fi publicat azi în MO prin care se constituie comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate, la 1 iunie 2021. Ar trebui să avem la finalul lunii mai 5 milioane de vaccinați. La finalul lui iulie 10 milioane. În aceste două etape putem vorbi despre redeschiderea economiei.
 • Vreau să ne pregătim pentru acel moment, să știm că am luat cele mai bune măsuri, mai ales după vestea foarte bună venită din partea FMI ieri, o creștere economică de 6%, mai mult decât estima Comisia de Prognoză.
 • Fac apel la mediul privat și la antreprenori să ajute la vaccinare. Aceștia au fost de acord ieri să vaccineze angajații din domeniul HoReCa.
 • Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Mergem în direcția relaxării, cu condiția de a ne vaccina. “1 iunie” se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm.
 • Mâine este hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. Vom vedea mâine dacă se schimbă ceva în legătură cu circulația în noaptea de Paște.
 • Proiectul de închidere a restaurantelor care nu respectă legile: la CES, deși practica permitea ca acesta să fie luat în discuție, a fost întârziat și nu a primit avizul. E nevoie de reformă și acolo.
 • Dacă vom avea toate persoanele vaccinate în HoReCa, putem discuta ca sectorul să nu mai depindă de rata de incidență sau să depindă în alt fel de rata de incidență. În iulie putem vorbi de o relaxare și mai mare, dacă vom avea 10 milioane de persoane vaccinate.

Foto: Dreamstime

  Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

  Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

  Susține echipa Biziday