Întrebat de jurnaliști dacă vicepremierul Dan Barna a amenințat cu depunerea moțiunii de cenzură, premierul Cîțu a răspuns: În ședință nu s-a întâmplat acest lucru! Nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu respecte legislația, asta cu amenințările că se rupe coaliția vine și pleacă, acum două zile ziceau că nu se rupe coaliția”.

Alte declarații ale premierului Florin Cîțu:

  • Cel mai simplu ar fi dacă toată lumea ar respecta procedurile. Nu poate fi pus pe ordinea de zi niciun proiect, dacă nu are toate avizele. Nu s-a adoptat pentru că aveam un aviz de la Finanţe cu observaţii, care este acum procesat. Va veni la ora 19.
  • Eu nu mă uit pe avize. Dacă există un dubiu, întrebăm Secretarul General al Guvernului. Am întrebat Secretarul și Ministerul Dezvoltării dacă procedurile legale de avizare au fost respectate și au spus că au fost respectate.
  • Programul ”Anghel Saligny” este un proiect care dezvoltă România. Acest proiect va trece. Nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție.

Dacian Cioloș, co-președintele USR PLUS, a fost întrebat la Digi 24 dacă formațiunea pe care o reprezintă va ieși de la guvernare. A răspuns că ai noștri colegi nu au ce căuta într-o guvernare în care punctul lor de vedere nu este ascultat. Cu un prim-ministru care acum ar decide împotriva colegilor noștri, pe un subiect pe care noi am avut discuții, asta nu e o modalitate constructivă. Vom avea o discuție în partid”, a răspuns Cioloș la întrebarea dacă formațiunea pe care o conduce va ieși de la guvernare.

Amintim că în coaliția de guvernare s-au iscat noi tensiuni, după ce premierul Florin Cîțu a dorit să introducă programul de finanțare locală ”Anghel Saligny” destinat primăriilor (PNDL 3) pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern, însă USR PLUS s-a opus, invocând că nu are toate avizele. 

Ședința executivului a fost suspendată până la ora 19. Conform unui anunț al biroului de presă, motivul oficial al suspendării ar fi ”contextul începerii noii sesiuni parlamentare”. În paralel, Administrația Prezidențială a anunțat, într-o informare de presă, că președintele Iohannis va susține o declarație de presă la ora 18. Astăzi, șeful statului a primit vizita președintelui parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday