În urma ședinței Centrului Național de Coordonare a Intervenției, premierul Florin Cîțu a scris pe pagina sa de Facebook că “deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție. Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere.”

Prim-ministrul spune că a cerut în cadrul ședinței următoarele măsuri:

  • Creșterea numărului real de paturi ATI la 1.600 și identificarea unor spitale noi care le-ar putea ajuta pe cele existente;
  • Asigurarea stocurilor necesare de medicamente și de echipamente de protecție pentru toate spitalele din țară cu secții de Covid;
  • Realizarea unui plan clar pentru o eventuală situație în care va fi nevoie de detașări de cadre medicale;
  • Continuarea ritmului alert de vaccinare.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, duminică, la prânz erau ocupate 1.232 de paturi ATI, o creștere de 66 față de acum două. Arafat a declarat pentru Europa FM că,  din nou, medicii sunt obligați să facă transferuri de pacienți între orașe, pentru că în unele deja secțiile ATI sunt pline.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday