Principalele declarații ale Premierului Florin Cîțu:

Agenția de rating Standard&Poors a păstrat ratingul de țară, dar a modificat perspectiva României de la negativ la stabil.

Eroii sunt companiile private, antreprenorii. Ei au dus greul și cu care m-am consultat de foarte multe ori

Realizarea este importantă pentru că vine în contextul celei mai grave crize economice și sanitare din ultimii ani. Un premier liberal a reușit această performanță. Am câștigat clar încrederea investitorilor străini.

Am redus deficitul bugetar, avem venituri mai mari la buget, să stabilizam economia, fără să introducem taxe noi. Nu am introdus nicio taxă nouă și nici nu am mărit taxele existente. Anul trecut am vorbit de încredere și așa s-a întâmplat. În Trimestrul IV din 2020 am avut cea mai mare creștere economica din UE. Am promis că voi lua decizii pentru a schimba perspectiva de la negativ la stabil. Am promis reforme, iar agenția de rating confirmă. Mă adresez miniștrilor, aveți obligația să implementați reforma în ministerele pe care le gestionați și în companiile din subordine.

Această decizie a agenției de rating arată că ceea ce am făcut am făcut bine. Am promis reforma administrației centrale și a companiilor de stat. Agenția de rating confirmă că am luat cele mai bune decizii.

Trebuie să implementăm rapid aceste reforme. Către membri cabinetului: Aveți obligația să accelerați reformele. Economia liberală este singura soluție pentru a asigura bunăstare tuturor românilor.

Suntem în plină luptă cu pandemia. Doar prin vaccinare putem să revenim la normalitate cât mai curând.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday