”Vom primi în această lună aproape 800 de mii de doze de la AstraZeneca. Începem de pe 10 februarie programările pentru AstraZeneca. Vom face prima doză și nu vom păstra rapelul pentru că acesta trebuie făcut peste două luni”, a spus premierul.

Pentru vaccinurile dezvoltate de Pfizer și Moderna, doza de rapel este programată la 21 de zile și, respectiv, 28 de zile, în timp ce pentru serul de la AstraZeneca rapelul se administrează la 56 de zile, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Totodată el s-a declarat mulțumit de cum decurge campania de vaccinare: ”Am văzut azi un top făcut de Bloomberg, iar România se menține la nivel global pe locul 14”.

”Eu zic că suntem bine, campania de vaccinare merge foarte bine și bineînțeles că sunt probleme pe termen scurt, dar care nu depind de noi, dar eu zic că ne-am ajustat foarte bine la situație”, a adăugat Florin Cîțu.

Șeful guvernului a mai spus că în continuare susține că până în septembrie vor vaccinate fi peste zece milioane de persoane. ”Acea estimare este făcută doar pentru vaccinul Pfizer, n-am mai adăugat și celelalte vaccinuri”, a completat Cîțu. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday