”O să iau legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România. Avem o alianță toxică cu un partid extremist, care vrea răul românilor și nu respectă libertatea individuală și proprietatea privată. Voi informa liderii europeni și din SUA și vom vedea ce cred despre acest lucru”, a declarat premierul la finalul ședinței de guvern legat de faptul că USR PLUS amenință să depună moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

Premierul  a explicat că este important ca liderii europeni să știe că în România ”colegii domniilor lor se alătură unui partid extremist. Vorbim de Renew și celelalte grupări care respectă democrația, inclusiv din SUA”. Întrebat de ce consideră important să informeze Bruxelles-ul cu privire la situația politică din țară, Cîțu a spus că ”este necesar să avem un dialog”.

Dan Barna a anunțat, ieri, că cei 80 de parlamentari USR PLUS au semnat deja o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu și așteaptă parlamentari de la alte partide să o semneze. ”Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte”, a scris Barna pe Facebook.

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR PLUS, a spus despre moțiunea de cenzură pregătită cu AUR: “Sunt foarte multe lucruri care ne deosebesc şi ne despart şi lucrurile acelea vor rămâne aşa. În momentul acesta, conjunctural, avem acelaşi interes”.

Pentru a putea fi depusă, o moțiune de cenzură are nevoie de semnăturile a un sfert dintre parlamentari, iar USR nu are suficienți parlamentari pentru a o iniția.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday