Șeful Executivului spune că scăderea ratei de pozitivare a testelor Covid se datorează campaniei de vaccinare. ”Această campanie de vaccinare este un succes. Presiunea pe spitale a scăzut. Avem dozele necesare, pandemia va trece”, a precizat Cîțu. Premierul a mai spus că după 1 august se poate discuta despre relaxarea totală a măsurilor anti-epidemice.

Totodată, prim-ministrul a anunțat venituri și investiții record pentru primele patru luni ale anului.

Principalele declarații ale premierului Cîțu:

  • Această campanie de vaccinare este un succes. Am luat măsuri în februarie, aprilie, dar singurul lucru major modificat a fost campania de vaccinare. Este singurul element care explică evoluția în scădere a ratei de pozitivare în toată țara. Presiunea pe spitale a scăzut. Avem dozele necesare, pandemia va trece.
  • De un an de zile ne concentrăm pe sănătate, am reușit să trecem peste această situație, iar acum trebuie să ne concentrăm pe economie.
  • Merg la Bruxelles ca să-i asigur pe partenerii europeni că vom face reforme. PNRR conține reforme și investiții. Mesajul este că România are priorități pe care le vrea în PNRR. Contează să pregătim resursele pentru ce urmează. Am avut rezultate bune economice, dar acum este nevoie să accelerăm ritmul creșterii economice.
  • Ne pregătim de exercițiul financiar 2021-2027. Fondurile europene sunt foarte importante, trebuie să folosim lecțiile din trecut. Trebuie să eliminăm birocrația. Repet, trebuie să ne concentrăm pe economie.
  • După 4 luni avem sume record investite în economie, dar și venituri record. Veți vedea când apar cifrele
  • Discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. De la 1 iunie vor fi relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care se află.
  • 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane de persoane vaccinate.
  • De la 1 august putem vorbi de relaxare totală.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday