Premierul a făcut declarațiile la evenimentul de începere a lucrărilor pentru Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei – “Din grijă pentru copii”.

Știm foarte bine că în această pandemie copiii au suferit cel mai mult, au fost izolați de rude, de prieteni, și era foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce, până la urmă asta a fost problema. De aici a venit ideea acestui program care a fost făcut special pentru a analiza această stare emoțională, pentru a trece peste această pandemie.

Mai este o coincidență, avem o campanie de vaccinare în derulare, și de mâine putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece pandemia. Suntem astăzi aici pentru a găsi soluții la această problemă. Îmi pare bine că suntem printre primele țări (n.r. care implementează vaccinarea adolescenților după autorizarea EMA) – în același timp cred ca sunt mai multe premiere – nu cred ca mai există foarte multe programe guvernamentale în care se vorbește despre inteligența emoțională, cred că este o premieră iarăși. La fel este și programul guvernamental care vorbește despre anxietate și depresie la copil”, a declarat premierul.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vineri vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani cu serul Pfizer, primul vaccin anti-Covid autorizat în UE pentru această categorie de vârstă.

Marco Cavaleri, șeful EMA pentru Sănătate și Strategii de Vaccinare, a declarat: “Datele noastre au demonstrat că vaccinul este sigur pentru această categorie de vârstă. Rămâne la latitudinea țărilor membre să decidă dacă și când îl vor folosi”.

Până acum, vaccinul Pfizer a mai fost autorizat pentru administrarea la copiii cu vârste între 12 și 15 ani în SUA și Canada. În urmă cu două săptămâni, EMA a transmis că serul poate fi păstrat în frigidere (la temperaturi de 2-8 grade Celsius) între 5 și 31 de zile după ce este scos din congelator, astfel că acesta a devenit mai ușor de distribuit și depozitat.

Vineri seara, Valeriu Gheorghiță a precizat că minorii de 12-15 ani se vor putea vaccina cu Pfizer la orice centru unde există acest vaccin, cu sau fără programare: “Studiile arată că niciun copil din acest interval de vârstă nu s-a îmbolnăvit de COVID după ce a fost vaccinat“, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday