Șeful guvernului a anunțat, totodată, în cadrul unei dezbateri organizată de Impetum Group, că impozitul specific domeniului HoReCa va fi prelungit până în vară. ”Impozitul specific nu a fost plătit și nu se plătește până în martie anul acesta și pentru că sunt restricții în continuare, ne gândim să-l prelungim până în vară”, a precizat Cîțu.

Principalele declarații ale prim-ministrului:

  • Va fi o noua legii a salarizării. Sporurile au fost o formă de majorare a salariilor. Anvelopa salarială este de 11,2% din PIB, peste media europeană. Salariile s-au dublat în ultimii patru ani, însă performanța nu s-a dublat. 
  • În ceea ce privește concedierile, se pot face prin digitalizare. Transformarea digitală a aparatului public va face un stat mai suplu.
  • Trei lucruri vor transforma aparatul administrativ: restructurarea companiilor cu pierderi, aici este prioritate clară, Legea salarizării care va reașeza lucrurile pe criterii de performanță și transformarea digitală a statului.
  • Dacă nu vrem sa fim țara cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor, să fim ocoliți de investitori trebuie să facem aceste reforme.
  • Acum este momentul să facem aceste schimbări. Avem o coaliție de centru-dreapta, am trecut printr-o pandemie, economia se reașază normal. Dacă nu facem acum nu mai face nimeni. Trebuie să facem aceste reforme și îmi asum costul politic.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday