“Deja am cerut CNSU să modifice hotărârea pentru a permite HoReCa să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență. Vom vedea ce propuneri mai sunt, deocamdată doar HoReCa a solicitat acest lucru. Ne gândim să păstrăm cât mai multe activități economice deschise, doar pentru cei vaccinați sau doar pentru cei cu certificatul Covid. (…) Ideea este ca și clienții să fie vaccinați, dar și angajații. Sau mai este varianta cu certificat verde, atât din partea angajaților cât și a clienților. Am transmis domnului Arafat și vedem ce spun specialiștii. Astăzi va fi o decizie, iar vineri o sa aprobăm Hotărârea de Guvern”, a declarat premierul Cîțu la finalul ședinței de guvern.

“Am cerut o anchetă să văd cum a fost pregătit valul 4. Faptul că am comandat medicamente de 386 de milioane de lei, înseamnă că nu s-a gândit în avans. În continuare, lucrăm să operaționalizăm mai multe paturi pentru ATI. Am suplimentat și resursele cu 70 de milioane de lei. Aproape 99% din pacienții internați sunt nevaccinați. Soluția nu e să dăm bani, soluția este vaccinarea. E strigător la cer să avem vaccinuri și lumea să ajungă în spital. (…) Nu voiam să ajung în acestă direcție. Va trebui să avem o limitare, persoanele vaccinate să meargă mai departe, să-și continue activitatea, iar cei nevaccinați, care reprezintă un risc, să nu o poată face. O luăm ușor, o vom face întâi pentru HoReCa, săli de sport”, a completat prim-ministrul.

În prezent, în localitățile cu peste 3 la mie, locuitorii au nevoie de certificatul verde Covid pentru a intra în restaurante și cafenele. Atunci când incidența trece de 6 la mie, acestea se închid, fiind permisă doar livrarea la domiciliu. Referitor tot la introducerea unor excepții de la restricțiile aprobate anterior de guvern, și ministrul Educației a anunțat că va cere ca școlile să nu mai treacă în scenariul online în toate localitățile cu incidența Covid mai mare de 6 la mie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday