Principalele declarații:

  • Bugetul pe 2021 va fi adus în Parlament pe 4 februarie. Până atunci, fiecare ministru va trebui să vină cu o notă de prezentare și cu soluții. Acele ministere unde există în subordine operatori economici, trebuie să facă o analiză pe baza rapoartelor financiare, cauzele care au provocat pierderi și un set de măsuri. Acordarea unor sume de la buget pentru operatori va fi condiționată de respectarea acestor măsuri
  • Am cerut situația proiectelor de investiții. Am văzut o practică ciudată în ultimii 4 ani, proiectele erau incluse în buget, dar unele erau bugetate, altele nu, iar execuțiile au fost proaste. Pe baza acestor liste vom bugeta proiectele pentru anul 2020.
  • Mediul de afaceri va avea predictibilitate: nu se umblă la taxe sau la codul fiscal. Vrem să reducem deficitul bugetar sub 3% treptat, până în 2024. 
  • Medicii rezidenți și cei de familie sunt incluși în proiectul de stimulare a personalului medical, în lupta cu pandemia de coronavirus și vaccinarea. Am cerut Ministerului Sănătății să aibă pregătit proiectul pentru săptămâna viitoare.
  • Ținta de a avea o mie de centre de vaccinare este ambițioasă, dar sunt sigur că va fi atinsă. Trebuie să creștem ritmul în care vaccinurile ajung în România. Eu spun că suntem gata să vaccinăm 100 de mii de oameni pe zi, cât de curând.
  • Și eu vreau să redeschidem școlile și restaurantele. Dacă nu ar fi problema pe sănătate, aș vrea să fie deschise. E important ca pe lângă campania de vaccinare, să avem și campania de reducere a efectelor pandemiei, să menținem ritmul. Vedem orașe, municipii care au ieșit din carantină. Dacă menținem acest trend, vom putea redeschide și școlile. Trebuie să continuăm să respectăm măsurile de siguranță (distanțare, mască, dezinfectant).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday