Declarațiile premierul au avut loc după o vizită la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, cu David Sassoli, președintele Parlamentului European și liderii marilor grupuri parlamentare, cu președintele Consiliului European, Charles Michel, dar și cu Adina Vălean, comisarul european din partea României, și Mircea Geoană, adjunctul secretarului general NATO.

Principalele declarații:

  • Am avut discuții cu liderii UE, cu liderii principalelor partide politice, cu d-na comisar Vălean. În martie vom primi 2,4 milioane doze de vaccin: un milion de la AstraZeneca, 230 de mii de la Moderna și restul de la Pfizer. Din aprilie, lucrurile vor demara și mai rapid. Rămânem la obiectivul de la nivelul UE de a avea 70% din populație până la sfârșitul verii.
  • Am discutat despre lupta cu pandemia și campania de vaccinare, am prezentat situația din țara noastră și am fost felicitați pentru pregătirea campaniei. Modul în care a fost pregătită campania la nivelul UE a fost bun, am felicitat-o pe doamna președinte.
  • Am discutat despre propunerea noastră de a susține procesul de producție la nivel UE al vaccinurilor anti-Covid. Victor Costache este în legătură cu Comisia, pentru această temă. Au fost apreciate eforturile făcute de România pentru a sprijini Republica Moldova. Concluzia unanimă a fost că UE va ajuta țările din jur cu vaccinuri și echipamente

    Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

    Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

    Susține echipa Biziday